IZOBRAZBA IN RAZGLEDANOST

Zanimiv članek Milana Varge v Financah, ki zelo dobro podaja postopek kadrovanja v podjetjih in oceno širine obzorja mladih po zaključenem šolanju. Članek povzemam v skrčeni obliki s poudarki.

Starši mlade pri šolanju pogosto vzpodbujajo s stavki kot je »Hodi v šolo, da ti ne bo treba delati!« in podobnimi. Mladi končujejo šole in nepripravljeni stopajo na trg dela, kjer bi si naj s pridobljenimi kvalifikacijami in znanjem zagotovili sredstva za življenje. Res je, izobrazba je pomembna, vendar pa za zaposlitev pomeni le izpolnitev pogoja o izobrazbi, ne pa tudi o znanju in sposobnostih.

Gospodarstvo lahko v kriznih časih pride do dobrih in celo zelo dobrih kadrov, saj se na vsako razpisano delovno mesto prijavi veliko kandidatov z izpolnjenimi formalnimi pogoji. Kadroviki iz širokega nabora izločijo najprej tiste kandidate, ki so pridobili izobrazbo na izobraževalnih ustanovah slabega slovesa, nimajo izkušenj oz. so zgolj povprečni. Preostala peščica kandidatov pride na sito, kjer kadroviki izločijo še vse tiste, za katere ocenijo, da se bodo težje vključili v delovno okolje oz. prevzeli filozofijo podjetja.

Končni izbor kandidata je nato pogojen še z znanji, ki jih šolski sistem ni zagotovil. Preostali kandidati  premorejo vsa zahtevna strokovna znanja, praviloma pa odpovejo na družbeni plati, saj pri izobraževanju niso pridobili širine. Dobrega sodelovanja med strokovnjaki ni mogoče vzpostaviti, če v ekipi ne vladajo sproščene, a delovno odgovorne povezave na ustrezni ravni.

Slovenija stopa na pot E-šolstva ter ubira korake za izboljšanje stanja na področju izobraževanja, kjer naj bi mladi v izobraževalnem procesu odnesli več znanj. Vendar lažji dostop do širšega nabora znanj še ni dovolj, saj je mlade potrebno spodbujati k vedoželjnosti in širjenju obzorja. Zavedati bi se morali, da bodo samo s čim širšim naborom znanj pripravljeni na globalne izzive v času, ki prihaja.

To pa ni naloga izobraževalnih ustanov, temveč predvsem staršev, družine in okolja, v katerem mladi rastejo, se razvijajo in dozorevajo.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s